• Home page
  • News

Ostatnie dni rejestracji na bezpłatną ogólnopolską konferencję techniczną dla branży spożywczej

Materiał prasowy (Axon Media) print

Thursday November 09 2017
Ostatnie dni rejestracji na bezpłatną ogólnopolską konferencję techniczną dla branży spożywczej
Tweet

Sukces przedsiębiorstw zajmujących się produkcją żywności w dużej mierze zależy od stopnia ich automatyzacji, robotyzacji i sprawnie funkcjonującemu działowi Utrzymania Ruchu. Dynamiczne zmiany w dostępnych rozwiązaniach wymuszają ciągłą aktualizację wiedzy o zaawansowanych technologiach. Ogólnopolska konferencja techniczna „Optymalizacja produkcji w branży spożywczej” to branżowe spotkanie, podczas którego przedstawione zostaną najlepsze praktyki służące optymalizacji procesów produkcyjnych.

Konferencja została objęta Patronatem Honorowym przez Prezydenta Miasta Torunia, Krajową Izbę Gospodarczą, Polską Izbę Opakowań, Krajową Unię Producentów Soków, Związek Polskich Przetwórców Mleka, Polską Federację Producentów Żywności, Związek Pracodawców Polski Przemysł Spirytusowy, Krajową Izbę Gospodarczą "Przemysł Rozlewniczy" oraz Toruńską Agencją Rozwoju Regionalnego.

Wybrane tematy prelekcji:

  • Założenia koncepcji Przemysłu 4.0 w branży spożywczej
  • Roboty paletyzujące - proste rozwiązania do pracy w każdych warunkach
  • Silniki liniowe oraz liniowo-obrotowe - zastosowanie w aplikacjach do nalewania i zakręcania
  • Rozwiązania z zakresu sensoryki dedykowane do obszarów spożywczych 
  • Wykorzystanie technologii RFID oraz rozwiązań wizyjnych w aplikacjach spożywczych
  • Robotyzacja procesu pakowania i zastosowanie robotów mobilnych w obrębie opakowań jednostkowych i zbiorczych
  • Detekcja wycieków sprężonych gazów wraz z kalkulacją kosztów
  • Struktura materiałów w kontakcie z produktami spożywczym
  • Wykorzystanie kamer termowizyjnych do zapewnienia ciągłości produkcji
  • Automatyzacja smarowania istotnym elementem wspomagającym utrzymanie ruchu
  • Jak zabezpieczyć wrażliwy produkt przed niepożądanymi zjawiskami ze strony sieci elektroenergetycznej poprzez własną jednostkę wytwórczą
  • Optymalizacja kosztów w zmieniających się warunkach technologicznych i taryfowych

2 warsztaty techniczne

Dodatkowo po części konferencyjnej odbędą się dwa równoległe bezpłatne warsztaty:

Pozyskiwanie instrukcji obsługi do nowych maszyn i urządzeń technicznych w języku polskim poprowadzone przez eksperta ds. Certyfikacji dr inż. Arkadiusza Maciasia oraz Środowisko programistyczne Mobile Planner w wykonaniu specjalistów z japońskiej firmy Omron Electronics. Szczegóły dotyczące obu warsztatów dostępne na stronie.

W ramach uczestnictwa w wydarzeniu Organizator zapewnia bezpłatnie: udział we wszystkich prelekcjach, bezpośrednie konsultacje z ekspertami, praktyczne pokazy i prezentacje w ramach dwóch fakultatywnych warsztatów, pakiet materiałów konferencyjnych, stoisko z prasą branżową, przerwy kawowe, imienny certyfikat uczestnictwa.

Szczegóły dotyczące konferencji oraz warsztatów, rejestracja i pełna agenda dostępne na stronie

www.axonmedia.pl

source: Axon Media

22 Nov Conference

„Optymalizacja produkcji w branży spożywczej”

Toruń 22 November 2017
Keywords

Axon Media, Branża spożywcza, Konferencje techniczne, przemysł spożywczy

Related articles

  • CleanBox Reeco wyróżniony w konkursie „Liderzy Innowacji Pomorza i Kujaw 2025”
  • Efektywność energetyczna przedsiębiorstwa i jej audyt – poradnik ekspertów z Efektywniej.pl
  • Pierwsza orkiestra, w której wykorzystano kamery monitoringu, głośniki oraz sztuczną inteligencję
  • Przygotowywanie kawy z wykorzystaniem cobota Techman TM12 – demonstracja funkcjonalności systemu wizyjnego w wykonaniu firmy „Robotycy”
  • Bezpieczeństwo w centrum dyskusji Kongresu Polska Moc Biznesu