W dniach 17-18 marca br. w Ciechocinku odbędzie się konferencja dedykowana branży spożywczej. Tematem przewodnim spotkania ekspertów będzie innowacyjna produkcja w branży spożywczej.
Konferencja organizowana jest przez firmę Siemens pod auspicjami m.in. Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, Krajowej Izby Gospodarczej Przemysłu Spożywczego i Opakowań, Polskiej Federacja Producentów Żywności.
– Polska jest jednym z największych producentów żywności w Unii Europejskiej. By przetwórstwo było efektywne, a biznes konkurencyjny, producenci zobligowani są do ciągłej optymalizacji i automatyzacji procesu produkcji – mówi Łukasz Otta z firmy Siemens, jeden z pomysłodawców konferencji. – Na pierwszą edycję konferencji zaplanowaliśmy cztery panele dyskusyjne. Pierwszego dnia będziemy rozmawiać o innowacyjnym przemyśle spożywczym oraz o efektywności procesów produkcyjnych. W drugim dniu poruszymy temat finansowania inwestycji w kontekście pozyskiwania funduszy unijnych oraz kwestię nowoczesnych procesów produkcji.
Konferencja FOOD AUTOMATION to płaszczyzna prezentacji osiągnięć naukowo-badawczych i wdrożeniowych w przemyśle spożywczym. Uczestnictwo w wydarzeniu pozwala poznać najnowsze techniki i światowe technologie w tej branży, a także nawiązać kontakt z najważniejszymi jej przedstawicielami w Polsce. Podczas konferencji wystąpią autorytety o bogatym doświadczeniu, reprezentujący szanowane instytucje: praktycy i przedstawiciele środowiska akademickiego.
Do udziału w konferencji organizatorzy zapraszają:
- osoby zarządzające przedsiębiorstwem
- technologów i inżynierów produkcji, procesu produkcyjnego
- osoby odpowiedzialne za planowanie inwestycji
- kierowników utrzymania ruchu
Partnerem Głównym Konferencji jest firma ATER Logic. Partnerem Merytorycznym DB Energy. Partnerami Konferencji są Bitner i Lapp Kabel. Partnerem Strategicznym jest firma Siemens.
Data i miejsce konferencji: 17-18.03.2016, Ciechocinek, Hotel Villa Park **** www.villapark.pl
Koszt uczestnictwa wynosi: 590 PLN netto za udział z noclegiem w pokoju jednoosobowym, 490 PLN za udział z noclegiem w pokoju dwuosobowym, 300 PLN za udział w konferencji bez noclegu. Koszt obejmuje udział w konferencji, materiały, wyżywienie oraz zakwaterowanie.