Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych POLAGRA TECH dzielą się na trzy salony tematyczne:
Salon Technologii Mięsnych i Rybnych, wcześniej zwany Salonem Technologii Mięsnych, odbywa się co dwa lata, w latach nieparzystych. W roku 2015 dołącza do ekspozycji technologii mięsnych oferta przemysłu rybnego. Podczas najbliższej edycji zapoznać się można będzie z maszynami, urządzeniami oraz komponentami i dodatkami stosowanymi w przemyśle mięsnym i rybnym.
Salon Technologii Piekarskich i Cukierniczych, wcześniej zwany Salonem Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego oraz Salonem Dodatków do Żywności, odbywa się co dwa lata, w latach parzystych. W ramach niniejszej ekspozycji prezentowane są maszyny, urządzenia, komponenty i dodatki stosowane w branży cukierniczej i piekarskiej.
Salon Technologii Spożywczych, wcześniej Salon Maszyn i Urządzeń dla Przemysłu Spożywczego, Salon Urządzeń Chłodniczych, Klimatyzacyjnych i Grzewczych oraz Salon Maszyn i Urządzeń dla Przemysłu Mleczarskiego – organizowany jest co roku. Na zwiedzających czeka szeroka oferta wystawiennicza: od maszyn, urządzeń, aparatury kontrolno-pomiarowej przez urządzenia chłodnicze, klimatyzacyjne i grzewcze po środki transportu, higieny i środki ochrony przed szkodnikami.